Crap cu ceapa la cuptor

Crap cu ceapa la cuptor
Categoria: mancaruri cu peste
O reteta adusa din inima Deltei Dunarii ,Crisan. Nu este dificil de preparat, avem nevoie de un crap de Dunare, sa zicem cam de 1,5 kg, 1 ceapa, 1 lamaie, 3-4 catei de usturoi, piper boabe, o frunza de dafin, 1 cana sos rosii, 1 cana de vin alb si sare. Crapul se curata, se spala, se lasa la zvantat si apoi se sareaza si se lasa ½ ora sa-si ia sare cat ii trebuie. Apoi se cresteaza pe alocuri iar in crestaturi se introduc boabe de piper si bucatele de usturoi cojit. Apoi se despica si se intinde pe tava. Ceapa taiata rondele subtiri se aseaza pe peste, la fel si feliile de lamaie. Se mai adauga si usturoi taiat si cateva linguri de sos de rosii diluat un pic cu apa. Pe undeva se adauga si foaia de dafin.

In tava se pune si ½ cana de vin alb si se da la cuptor. Aici va sta crapul nostru la foc mic cam 1 ora si jumatate, din cand in cand se mai adauga sos de rosii diluat cu apa, peste crap si restul de vin in tava. Se serveste atat cald cat si rece.

Preluat de pe : http://www.info-delta.ro/retete-culinare-31/reteta/crap-cu-ceapa-la-cuptor-142.html - de vizitat, foarte multe retete culinare specifice litoralului.

0 Response to "Crap cu ceapa la cuptor"